Het afgelopen jaar hebben 11 enthousiaste leden van FotoGroepVeldhoven deelgenomen aan een bondsmentoraat. Onder de bezielende leiding van bondsmentor Theo van Waas is door het elftal fotografen gewerkt aan het vervullen van de opdracht: het creëren van een vierkant van vierkante foto’s die alle vier met elkaar te maken hebben.

                    

Voor velen was het de eerste kennismaking met een mentoraat, en voor de meesten was het ook de eerste keer om to focussen op het maken van vierkante foto’s, waar de vier uitgekozen foto’s dan ook nog eens in het uiteindelijke vierkant een relatie met elkaar moesten hebben. Voorwaar een complexe cyclische serie.

Het moge dan ook duidelijk zijn dat dit bij een (groot) aantal deelnemers in het begin leidde tot verwarring, frustratie en moedeloosheid. Maar met een grote dosis doorzettingsvermogen, een innige samenwerking en met de steun en krachtige adviezen van Theo slaagde uiteindelijk iedereen er in om een vierkant in vieren te maken.

                         

Het eindresultaat mag er zijn, en de elf mooie en een aantal zelfs zeer fraaie vierkanten in vieren zijn te zien op de tentoonstelling van de FotoGroepVeldhoven, op 20 en 21 mei in ‘t Patronaat, Blaarthemseweg 18 in Veldhoven.

error: Content is protected !!