Dit jaar is gekozen voor de foto van Mieke de Haas. Haar foto was de eyecatcher van de fototentoonstelling

Eindelijk na 2 jaar… eigenlijk 3 jaar, de laatste was in 2019, hebben we onze jaarlijkse fototentoonstelling.
Op vrijdagavond wordt er hard gewerkt door de leden om de ruimtes in het Patronaat zo goed mogelijk in te richten.
Wiebe Albarda heeft gezorgd voor een nieuwe opstelling, waardoor de bezoeker aan een kant de ruimte binnen gaan en aan een andere kant er weer uit.
Hij heeft ook een prachtige led-lichtstraat gemaakt, waardoor de achterste foto’s goed belicht worden.

Op zaterdagochtend richten we de expositie in. De foto’s worden bij elkaar gezocht en Wiebe Albarda en Anne-Marie van Alem hebben een aardige klus te klaren.
Maar om kwart voor 12 is de tentoonstelling helemaal klaar om geopend te worden.
Ook in de werkgroepenruimte is hard gewerkt door de werkgroepen Natuur & Detail en Experimenteel, om te laten zien, waar ze de afgelopen jaren, mee bezig zijn geweest op het gebied van fotografie. Er hangt een mooie impressie van de foto’s die leden gemaakt hebben op verzoek van Cordaad en ons jaarthema 40 van dit jaar en de groepsopdracht omtrent ons jubileum maken de ruimte compleet.
Om 13.00 uur is het dan zover. We hebben dit jaar de opening met een uur vervroegd, zodat er daarna meer tijd is om bezoekers te ontvangen.
De opening wordt verricht door René Segers, voorzitter en Stephan Haan, bestuurslid.

   

De expositie wordt goed bezocht. In totaal hebben we 265 bezoekers. Boven onze verwachtingen, want er is veel te doen in Veldhoven en omgeving. En het is buiten schitterend weer.
We krijgen veel lovende woorden over de foto´s, de diversiteit, de gewone, de gewaagde en de verfrissende kijk die wij als fotogroep op de foto´s hebben.
Al met al een zeer geslaagde expositie.

   

De bezoekers mogen ook dit jaar weer stemmen op hun favoriete foto en dat wordt massaal gedaan. 229 keuzebriefjes zijn er ingeleverd.

De bezoekerskeuze: Labyrinth van Caroline van Sambeeck

De keuze van de leden van FotoGroep Veldhoven: Wilde peen – Marianne van der Zee

error: Content is protected !!