Op 9 en 10 mei 2015 was weer onze jaarlijkse fototentoonstelling. Er exposeerden 24 leden met in totaal 89 foto’s.

Ook dit jaar hebben meerdere leden van de fotogroep op vrijdagavond en zaterdagmorgen meegeholpen met de opbouw van de tentoonstelling, de presentatie van de werkgroepen en het inrichten van de audiovisuele ruimte.

Een nieuwe opstelling van de borden maakte, dat we de foto’s ruimer konden hangen. De op stelling van de borden werd positief bevonden. Er was duidelijk meer licht voor de foto’s.

Om 14.00 uur werd de tentoonstelling geopend door Toon Bekkers, voorzitter van de Fotobond, afd. Brabant-Oost. Hij nam de belangstellenden mee door de expositie en vertelde enthousiast over de foto’s die er hingen. Het was een vrolijke en leerzame opening door een man met humor en met kennis van fotografie.

Expositie 2015 1 Expositie 2015 2 Expositie 2015 1

Voor het eerst was er een boekje met daarin alle foto’s van de reguliere tentoonstelling met eventueel een kleine uitleg, voor zover de fotograaf die nodig vond. Er waren vooral lovende woorden over de tentoongestelde foto’s en de manier waarop ze gepresenteerd waren.

Door leden van andere fotogroepen werd positief gesproken over de resultaten van de werkgroepen. Er zijn zelfs fotogroepen, die dit concept van ons over willen nemen. Een pluim voor FotoGroep Veldhoven.

Expositie 2015 1 Expositie 2015 2

Ook dit jaar konden de bezoekers weer een publieksfavoriet kiezen en een nummer 2 en 3.

Na het tellen van 106 keuzebriefjes, is de uitslag als volgt:

1. Gonnie vd Schans – Magisch 50 punten
2. Anne-Marie van Alem – Ijsbel 30 punten
3. Edwin Swart – Frisss 25 punten

Expositie 2015 1 Expositie 2015 2 Expositie 2015 1

Wij kunnen terugkijken op een geslaagde fototentoonstelling.

error: Content is protected !!