Dit jaar bestaat Fotogroep Veldhoven 35 jaar, een jubileumjaar en dus ook een bijzondere tentoonstelling in de maand mei. Bij de selectieavond hebben zich 23 van de 27 leden gemeld met 64 foto’s en 17 jaarthema foto’s, die geëxposeerd werden in de grote zaal van Het Patronaat te Zeelst.
Er hebben meerdere leden van de fotogroep vrijdagavond en zaterdagmorgen meegeholpen met de opbouw van de tentoonstelling, de presentatie van de werkgroepen, het inrichten van de audiovisuele ruimte en het ophangen van het jaarthema en de fotoketting.

Dit jaar hadden we in de grote zaal ook een special hangen en dat waren de 11 foto’s afgedrukt op Dibond, die waren gemaakt tijdens het mentoraat “Vieren in Vierkant” met Theo van Waas, mentor bij de Fotobond.
Om 14.00 uur werd de tentoonstelling geopend door oud-voorzitter Els Tijssen. De opening werd bijgewoond door ca 30 mensen.

               

Wiebe Albarda heeft dit jaar weer een prachtig boekje gemaakt met daarin alle foto’s van de reguliere tentoonstelling. De foto’s kregen een titel of een eventuele uitleg in het boekje. Ook stond er informatie in over de werkgroepen en het jaarthema. De fotogroep kreeg dit jaar veel lovende woorden over de manier van presentieren en over de foto’s van het mentoraat.

    

De bezoekers waren positief over de foto’s en het werk van de werkgroepen. Dit jaar hadden we een macrowerkgroep, een werkgroep P en P (People and Portrait) en een AudioVisuele werkgroep. Vooral veel lof voor de, naar oude meesters gemaakte portretten van Marianne van der Zee. Dit jaar was het weer een genot om te gaan kijken naar de AV-presentaties van de AV-werkgroep.
De tafel bij de ingang, waar de leden van het Expo-team de bezoekers verwelkomden, werd weer goed bezocht. Daar werd ook het aantal bezoekers geturfd en dit jaar waren er dat meer dan vorig jaar, 282 bezoekers.
We kunnen terugkijken op een geslaagde fototentoonstelling.
Zoals voorgaande jaren konden de bezoekers ook dit jaar weer hun favoriet kiezen.

Na het tellen van 193 keuzebriefjes, vorig jaar 133, is de uitslag als volgt:

1. Gonnie van de Schans -Steiger107 punten
2. Anne-Marie van Alem -Boomkikker77 punten
3. Jolanda Smits-Swennen -Verstopt60 punten

         

 

 

error: Content is protected !!