In lang niet alle musea is fotograferen toegestaan, maar bezoekers van De Pont mogen dat sinds de opening in 1992 naar hartenlust doen, mits men geen flits of statief gebruikt. Van die mogelijkheid is in de afgelopen twintig jaar volop gebruik gemaakt.

Vanzelfsprekend legt het museum de eigen geschiedenis vast in allerlei opnamen, ondermeer van de collectie, de opbouw van tentoonstellingen en de feestelijke openingen. Het museum beschikt daarmee over een uitgebreid visueel verslag van haar activiteiten, maar de persoonlijke manier waarop de bezoeker met de camera het museum heeft gevolgd biedt toch weer andere perspectieven.

Daarom heeft het museum voor haar twintigste verjaardag een fotowedstrijd uitgeschreven waarvoor zo’n 1500 foto’s werden ingezonden, waarvan het grootste deel in de laatste vijf jaar gemaakt is. Een jury bestaande uit Hendrik Driessen, directeur van De Pont, en de fotografen Liedeke Kruk en Paul Bogaers, selecteerde 170 foto’s die nu in onze projectzaal worden geëxposeerd.

Van de geselecteerde foto’s zijn er drie gemaakt door Yona Roelofsen lid van Fotogroep Veldhoven.
Click op een van onderstaande foto’s voor een vergroot exemplaar van de geëxposeerd foto.

DePont_Yona-Roelofsen_MetUitsnede DePont_Yona-Roelofsen_MetVierkant
DePont_Yona-Roelofsen_MetRecht

Projectzaal ‘De Pont in the Picture’
Van 8 september tot en met 4 november 2012
Meer informatie is te vinden op de website van Museum De Pont

error: Content is protected !!