12 en 13 mei was het zover, Fotogroep Veldhoven beleefde haar 30-jarig jubileum en dit deden we met een grote foto-expositie in het vertrouwde Patronaat in Zeelst. Groot omdat we een extra ruimte bij onze jaarlijkse expositie betrokken.
De grote zaal werd ingericht met de meest recente foto’s van onze individuele leden. De kleine ruimte werd gebruikt voor de audiovisuele presentatie en de bekende fotoketting. En de extra ruimte werd ingericht door de Jubileumcommissie en de werkgroepen “Architectuur en detail”, “Straatbeeld” en “Stad, Land en Mensen”.

      

      

De Jubileumcommissie, bestaande uit Floor, Lian en Gonnie hadden tijdens het uitstapje naar Strijp S, de leden een opdracht meegegeven: Maak foto’s met als thema “Toen en Nu”. Kijkend naar de foto’s werd dit door ieder op een eigen manier ingevuld en zo hing er aan draadjes aan het plafond een verscheidenheid aan foto’s waar je als bezoeker tussendoor kon lopen. De werkgroepen mochten op een eigen manier het werk van het afgelopen jaar presenteren. Deze ruimte werd druk bezocht en door de bezoekers en de leden als zeer positief gezien.

Na een avond en ochtend hardwerken door de expositiecommissie, Jos, Stephan en Kitty, aangevuld met een 10-tal vrijwilligers, werd om 14.00uur de expositie geopend door Henk Swinkels, fotograaf, die afgelopen jaar tijdens een forumavond zijn werk en passie met ons heeft gedeeld. Het café gedeelte van het Patronaat was goedgevuld met bezoekers en Henk, haalde de foto uit de tentoonstelling, die hem het meest aansprak. Een van de foto’s van Yona.

 

De hele zaterdagmiddag bleef het druk met bezoekers. Ook de zondag, meestal een stuk rustiger als de zaterdag werd dit jaar goed bezocht, ondanks het mooie weer, Moederdag en Zilst Mert. Bij die laatste hadden we een poster van de expositie opgehangen.
Ook zijn er zeker 5 à 6 inschrijfformulieren ingevuld. Wie weet kunnen we binnenkort weer nieuwe leden begroeten tijdens de forumavonden.

De expositiecommissie had iets nieuws bedacht, briefjes waarop de bezoeker zijn of haar 3 favoriete foto’s kon zetten. Gewoon om eens te kijken waar de bezoeker nu naar kijkt op een expositie. Menig bezoeker zagen we een 2e en vaak een 3e keer langs de foto’s gaan. Er werd dit jaar duidelijk nog beter naar de foto’s gekeken.
Dit resulteerde in 270 ingeleverde briefjes en naar een globale schatting, door Mart, zo’n 400 bezoekers over het hele weekend.

Na het tellen van de stemmen is de uitslag als volgt:
1. Gonnie van de Schans met het pimpelmeesje.
2. Kees Gravendeel met de grote neerstrijkende Uil gedeeld met Gonnie van de Schans met koolmees en pimpelmees.
3. Mart Linssen met de wenteltrap uit Lubljana

  1.  

2.      

3. 

 

error: Content is protected !!